loading

Arhiva novosti

25. ožujka 2021.
Održan online sastanak EPER projektnih partnera, 24. ožujka 2021. godine

Održan online sastanak EPER projektnih partnera, 24. ožujka 2021. godine

Dana 24. ožujka 2021. godine održan je online sastanak EPER projektnih partnera. Na sastanku su predstavljene aktualnosti u zemljama projektnim partnerima te je usuglašen plan preostalih projektnih aktivnosti.

Sudionici su obaviješteni da je Europska komisija odobrila produljenje projekta EPER do 30. prosinca 2021. godine s obzirom na okolnosti nastale pandemijom bolesti COVID-19. Od predstojećih projektnih aktivnosti dogovoreni su online seminari u zemljama projektnim partnerima, od kojih će se prvi održati 16. travnja 2021. godine u Beogradu. U svibnju je predviđen online seminar u Skoplju, a u lipnju u Podgorici.  Predstavnici projektnih partnera iz Srbije iznijeli su informacije o online seminaru koji će se održati u Agenciji za kvalifikacije u Beogradu na temu unapređivanja suradnje i rada ENIC/NARIC centara u okviru projekta EPER.

Projektni tim obavijestio je sudionike da je jedan od ishoda projekta EPER pregled dobre prakse i iskustava u EU, za čiju izradu će biti angažirani stručnjaci putem javnog poziva. Predviđena je i organizacija  radionica s hrvatskim visokim učilištima na temu Nacrta prijedloga Zakona o prepoznavanju i priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija.

Projektni je tim također obavijestio sudionike sastanka da je započeo prijevod Vodiča za priznavanje kvalifikacija izbjeglica, raseljenih osoba i osoba u situaciji sličnoj izbjegličkoj te je predloženo da svatko od projektnih partnera, ukoliko ima mogućnost, doda primjer dobre prakse iz svoje države.