loading

Arhiva novosti

19. srpnja 2021.
Održan sastanak projektnih partnera s radionicom, u Zagrebu 16. srpnja 2021. godine

Održan sastanak projektnih partnera s radionicom, u Zagrebu 16. srpnja 2021. godine

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organiziralo je u sklopu projekta EPER sastanak projektnih partnera i radionicu za izradu jednog od ishoda projekta: dokumenta koji bi sadržavao pregled izazova u priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija i primjera dobre prakse.

Sastanak je započeo pozdravnim obraćanjem Dijane Mandić iz Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske nakon čega je uslijedilo kratko obraćanje svih prisutnih predstavnika projektnih partnera koji su iznijeli aktualnosti u svojim državama.

Marina Crnčić Sokol iz Ministarstva znanosti i obrazovanja održala je prezentaciju o pregledu dosadašnjih aktivnosti u projektu EPER i postignutih ishoda te najavila predstojeće projektne aktivnosti. Trebale bi se održati preostale radionice s hrvatskim visokim učilištima, radionica u Crnoj Gori te studijsko putovanje ukoliko bude moguće s obzirom na situaciju vezanu uz COVID-19. Nakon prezentacije uslijedila je rasprava projektnih partnera o preostalim aktivnostima i dovršetku provedbe projekta.

Nakon sastanka održana je radionica za izradu dokumenta koji bi sadržavao pregled izazova u priznavanju inozemnih obrazovnih kvalifikacija i primjera dobre prakse. U uvodnom dijelu radionice Loredana Maravić iz Ministarstva znanosti i obrazovanja održala je prezentaciju s uputama za rad u grupama i definiranje ciljeva i metodologije izrade dokumenta kao i njegovog okvirnog sadržaja. Cilj radionice bilo je usuglašavanje oko podataka koje je potrebno prikupiti, načina prikupljanja i obrade podataka, podataka o zemljama koje nisu projektni partneri, ali imaju dobru praksu te prijedloga naziva konačnog dokumenta.

Zaključeno je da bi dokument s pregledom izazova u priznavanju i primjera dobre prakse trebao biti dovršen do studenoga 2021. godine, a projektni partneri će nastaviti intenzivnu suradnju oko daljnjih koraka vezanih uz izradu dokumenta i preostalih projektnih aktivnosti.