loading

Arhiva novosti

06. srpnja 2021.
Održana radionica u Zagrebu na temu unapređenja pravnog okvira za priznavanje inozemnih obrazovnih kvalifikacija, 2. srpnja 2021. godine

Održana radionica u Zagrebu na temu unapređenja pravnog okvira za priznavanje inozemnih obrazovnih kvalifikacija, 2. srpnja 2021. godine

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organiziralo je u sklopu projekta EPER radionicu na temu unapređenja pravnog okvira za priznavanje inozemnih obrazovnih kvalifikacija u hotelu Academia u Zagrebu, namijenjenu za predstavnike hrvatskih visokih učilišta.

Predviđeni ishodi radionice bili su raspraviti pravni okvir za priznavanje inozemnih obrazovnih kvalifikacija i osigurati njegovu uspješnu implementaciju te istražiti modele za unapređenje kvalitete postupaka akademskog priznavanja.

Prvu prezentaciju o pravnom okviru i načelima za priznavanje inozemnih obrazovnih kvalifikacija  održala je Ivana Ramić iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, nakon čega je uslijedio rad u grupama na temu primjene internih propisa i procedura visokih učilišta te rasprava na temu unapređenja pravnog okvira za priznavanje.

U nastavku je Marina Crnčić Sokol iz Ministarstva znanosti i obrazovanja održala prezentaciju na temu akademskog priznavanja i pregleda prakse na visokim učilištima nakon čega je također uslijedio rad u grupama na temu procedura akademskog priznavanja kao i rasprava na temu unapređenja kvalitete postupaka akademskog priznavanja.

Zaključak radionice bio je da visoka učilišta podržavaju promjenu pravnog okvira za priznavanje inozemnih obrazovnih kvalifikacija u skladu s europskim politikama uz naglasak da je potrebno i dalje održavati visoku razinu kvalitete.