loading

Arhiva novosti

09. ožujka 2020.
Studijsko putovanje članova Upravljačkog odbora i projektnog tima projekta EPER u Rigu u Latviji

Studijsko putovanje članova Upravljačkog odbora i projektnog tima projekta EPER u Rigu u Latviji

U razdoblju od 18. do 21. veljače 2020. godine organizirano je studijsko putovanje u Rigu u Latviji za članove Upravljačkog odbora i projektnog tima projekta "Effective partnership for enhanced recognition (EPER)". Svrha studijskog putovanja bila je upoznavanje uloga i aktivnosti koje provodi Akademski informativni centar u Rigi u Latviji (AIC).  

          Prvi dan sudionicima studijskog putovanja je prezentiran sustav visokog obrazovanja i nacionalni kvalifikacijski okvir u Latviji, akademsko i profesionalno priznavanje inozemnih kvalifikacija, vrednovanje neformalnih i informalnih ishoda učenja te je prezentirana međunarodna praksa automatskog priznavanja, procedure i iskustava vezana za akademsko priznavanje.

          Drugi dan su sudionici studijskog putovanja sudjelovali na međunarodnoj konferenciji "Comparing Qualifications for Reliable Recognition". Konferencija je imala za cilj prezentiranje rezultata i zaključaka programa Erasmus + "Comparing qualifications for reliable recognition - QUATREC" (2018.-2020.), kao i prezentiranje usporednog izvješća projekta "Comparing qualifications for reliable recognition".

Konferenciji su prisustvovali predstavnici ENIC/NARIC mreža, sveučilišta i Ministarstva obrazovanja i znanosti iz dvanaest različitih zemalja.

Prezentacije sa studijskog putovanja možete vidjeti i preuzeti u izborniku dokumenti.